• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
Penzion Janys / Aliki Penzion Janys / Aliki Penzion Janys / Aliki

ŘECKO / EPIRUS S VÝLETEM DO ALBÁNIE

Pro milovníky historie, úchvatné přírody i krásného moře

1. den / 2. den - odjezd z Č. Budějovic (z Prahy za doplatek) krátce po půlnoci. Přejezd přes Rakousko do italského přístavu Benátky. Nalodění na trajekt, plavba po moři. Druhý den odpoledne vylodění z trajektu v řecké Igoumenitse, přejezd 25 km na ubytování do letoviska Sivota s  mnoha rozličnými plážemi. Večerní procházka s průvodcem po letovisku, možnost posezení v místní taverně.
3. den - pobyt u moře.
4. den - celodenní výlet do nedaleké Albánie: dopoledne prohlídka archeologického areálu Butrint (UNESCO) – amfiteátr, římské lázně, bazilika, byzantské baptisterium, centrální Akropole, pevnostní zdi. Odpoledne přejezd do letoviska Saranda – možnost nákupů, koupání.
5. den - okružní plavba podél pobřeží, při které ochutnáte řecké víno a vykoupete se u některé z ostrovních pláží.
6. den – fakultativní výlet do centrální oblasti Řecka, kde se nad městečkem Kalambaka zvedá kamenný les hrubozrnných pískovců, na jejichž vrcholech jsou postaveny kláštery Meteory. Dopoledne prohlídka archeologického areálu Dodoni - areál starověké Diovy věštírny, která byla zároveň s Delfskou nejvýznamnější v celém starověkém řeckém státě, amfiteátr, pozůstatky chrámů i křesťanské baziliky (cca 37 EUR).
7. den - fakultativní výlet do nevšedního kláštera Kipina vestavěného přímo do skály, prohlídka unikátní kamenné vesničky Sirrako, procházka podél řeky Arachthos (cca 26 EUR).
8. den - fakultativní výlet do vnitrozemí, nenapodobitelná atmosféra horské vesničky Kipi a Monodendri, staré kamenné klenuté mosty a unikátní přírodní kaňon Vikos hluboký 1 000 m ve vás zanechá určitě hluboký dojem (cca 25 EUR).
09. den - fakultativní výlet na ostrov Lefkada, prohlídka stejnojmenného hlavního města, zastávka v rybářském městečku Sivota, na jedné z nejkrásnějších řeckých pláží Porto Katsiki, koupání (cca 30 EUR).
10. den –fakultativní výlet k bájné řece do podsvětí, kde se můžete brouzdat křišťálově čistým proudem Acheronu a obdivovat nádhernou přírodu. Pokud půjdete zpáteční cestu vodou, budete učarováni romantickým kaňonem této říčky s několika přítoky. Navštívit můžete věštírnu mrtvých Nekromanteion (cca 20 EUR)
11. den - pobyt u moře nebo možnost fakultativního výletu (odjezd u termínu v září)
12. den - pobyt u moře nebo možnost fakultativního výletu. (příjezd do ČR u termínu v září)
13. / 14. den - pobyt u moře nebo možnost fakultativního výletu
14. - 15. den / 16. den – ráno nalodění na trajekt, cesta po moři. Další den připlutí do přístavu v Benátkách, cesta autobusem. Ve večerních hodinách návrat do ČR.

S možnostmi mnoha dalších fakultativních výletů Vás seznámí průvodce.
Ubytování: přímořské letovisko Sivota (naproti ostrovu Korfu), 2 - 4lůžková studia s příslušenstvím a vybavenou kuchyňkou, balkonem nebo terasou a Wi-Fi připojením.
Cena zájezdu zahrnuje: dopravu autobusem, palubní lodní lístek, 09 / 12 / 13x ubytování, výlety dle programu, služby průvodce.
Cena zájezdu nezahrnuje: cestovní pojištění, stravování, fakultativní výlety, vstupné, pobytovou taxu (cca 0,50 EUR / studio / noc – platba na místě).

Příplatky:
1 lůžko ve čtyřlůžkové kajutě na lodi 950,- Kč / osoba / 1 cesta
neobsazené lůžko v penzionu 160,- Kč / noc,  1 večeře 290,- Kč, 1 polopenze 420,- Kč
Odjezd je z Českých Budějovic. Je možné zajistit svoz při minim. počtu 8 osob: Praha, Benešov 450,- Kč / osoba, Tábor, Písek 200,- Kč /osoba.

Doporučená částka na vstupy 25 EUR.

 

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Řecko s výletem do Albánie | Penzion Janys / Aliki

Řecko

Místo odjezdu:

Doprava:

Strava: Bez stravy


Cestující
Dospělý (12-99)
Junior (00-11)
  • Dospělý

    Věk: 12-99 |

    9490 Kč / os

  • Junior

    Věk: 00-11 |

    7590 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>