• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
bungalov/hotel

Program:

1. den - odjezd v odpoledních hodinách z Č. Budějovic přes Rakousko do Itálie.
2. den - ráno příjezd do Říma, „Věčného města“, prohlídka nejznámějších římských památek s průvodcem (např. Vatikán – Svatopetrské náměstí, Bazilika svatého Petra včetně výstupu do kopule, Andělský hrad, Campo del Fiori - trh květin, ovce a zeleniny, barokní náměstí Piazza Navona, nejzachovalejší antická památka ve městě – Pantheon, Koloseum, Palatin a Forum Romanum, Španělské schody, Fontána di Trevi,...). Bude i čas na vyzkoušení proslulého „gelata“ či vyhlášené italské kávy a nasátí místní atmosféry. Do centra města a zpět na ubytování se přesunete s podporou MHD (jízdenka cca 1,50 EUR).
3. den - po snídani odjezd na sopku Vesuv, výjezd autobusem až pod kráter, zbytek pěšky (asi 150 m převýšení), odpoledne návštěva vykopávek Pompeje (bez průvodce - možnost zakoupení brožury v češtině). Pompeje bylo antické město, které bylo roku 79 našeho letopočtu zcela zasypáno prachem z Vesuvu. Dnes je zde archeologický park, ve kterém uvidíte staré lázně, divadla, Apollonův a Jupiterův chrám nebo také známé fresky v budově nevěstince nebo domu se zlatými amorky. Možnost zastávky v supermarketu Auchan. Přejezd do Sorrenta, procházka městem s návštěvou a ochutnávkou příp. nákupem typického citronového likéru limoncello. Ubytování.
4. den - po snídani fakultativní výlet lodí na ostrov Capri (cca 22 EUR). Po připlutí na ostrov budete mít možnost výjezdu pozemní lanovkou do stejnojmenného hlavního města, kde si můžete projít slavné Augustovy zahrady nebo se jen kochat výhledy na přístav a okolní skalnaté pobřeží. Zájemci budou moci místní dopravou přejet do městečka Anacapri, které se nachází na druhé straně ostrova. Zde je možnost návštěvy vily spisovatele Axela Muntheho či výjezdu lanovkou na vrchol Monte Solaro, ze kterého se naskýtají ty nejhezčí výhledu na ostrov a celý záliv. Možnost koupání na zdejší pláží, fakultativně pak okružní plavba lodí kolem ostrova včetně návštěvy Modré jeskyně, která je jedním z lákadel tohoto ostrova. Odpoledne lodí do Neapole (cca 22,50 EUR). Prohlídka města s průvodcem – Královský palác, divadlo sv. Karla, bazilika svatého Františka z Paoly, známá čtvrť Santa Lucia, pevnost Castell Ouvo, Castell dell´Ovo a další. Možnost jízdy metrem (cca 1,50 EUR) do stanice Toledo, která byla vyhodnocena jako nejkrásnější stanice na světě. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.
5. den - návrat do Č. Budějovic v dopoledních hodinách.

Cena zájezdu zahrnuje:
dopravu autobusem, 2x ubytování v bungalovu / hotelu s vlastním příslušenstvím se snídaní, služby průvodce.
Cena zájezdu nezahrnuje:
cestovní pojištění, pobytovou taxu 6 EUR, cenu za MHD a skupinové prohlídky cca 75 EUR, cena za vstupy do muzeí podle individuálního zájmu.

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Řím a Neapolský záliv s plavbou na ostrov Capri | bungalov/hotel

Itálie

Místo odjezdu:

Doprava:

Strava: Snídaně


Cestující
Dospělý (0-99)
Jednolůžkový ()
  • Dospělý

    Věk: 0-99 |

    7190 Kč / os

  • Jednolůžkový

    Věk: | Jednolůžkový pokoj

    8990 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>