• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
dle programu

VŠECHNY BARVY MEXIKA / Z MEXIKO CITY DO CANCUNU - novinka

Program:

1. den - odlet z Prahy do Mexico City.
2. den - ve večerních hodinách přílet Mexiko City. Město je postaveno na ruinách staré aztécké říše a je jedním z největších a nejlidnatějších měst světa. Transfer do hotelu v centru města.
3. den - prohlídka umělecké čtvrti Coyacán, návštěva muzea Fridy Kalho. Oběd v proslulém food marketu San Juan, kde ochutnáte tradiční speciality. Odpoledne procházka po historickém centru a návštěva cukrárny Dulceria de Celaya postavené v roce 1847.
4. den - návštěva jednoho z nejimpozantnějších archeologických nalezišť Teotihuacanu, odpoledne přejezd do města andělů Puebla (UNESCO). Městečko proslulo keramikou, národním jídlem a koloniální architekturou. Ubytování v centru Puebla.
5. den - přejezd do biosferické rezervace Cuicatlan (UNESCO). která má rozlohu 490 186ha a pyšní se množstvím kaktusů a sukulentů. Odpoledne přejezd do starobylého koloniálního města Oaxaca. Individuálně možnost procházky po centru, kde budeme ubytováni.
6. den - dopoledne přejezd ke zkamenělým vodopádům Hierve el Aqua. Nenáročný trek k jezírkům s minerální vodou, možnost koupání. Magické scenérie. Návrat do Oaxaca.
7. den - krátký přejezd do Monte Alban kultovního místa několika indiánských kultur. Prohlídka starého zapotéckého sídla, dechberoucí výhledy. Návštěva výrobny Mescalu. Přejezd do vesničky Teotitlán proslavené výrobou indiánských koberců. Pozdě odpoledne delší přejezd do Tehuantepec. Ubytování.
8. den - náročnější přejezd ke Kaňonu Sumidero. Plavba kaňonem mezi skalami, které místy dosahují až 1000 m. Pozorování přírodních scenérií, vodopádů, opic, krokodýlů a exotického ptactva. Přejezd do vesnice San Juan Chamula, prohlídka pověstného kostela, kde šamani provádějí pohanské rituály. Přejezd do San Cristobal. Ubytování v centru města.
9. den - odpočinkový den v jednom z nejromantičtějších měst San Cristobal. Prohlídka tržnice, ochutnávka místní výtečné kávy a kuchyně. Ubytování v historickém centru.
10. den - přejezd k tyrkysově modré řece Aqua Azul. Nejslavnější vodopády Misol Ha. Čas na relax, koupání a objevování jeskyní. Ubytování v hotelu u řeky Nututun.
11. den - přejezd do Palenque. Starobylé mayské město v džungli je na seznamu UNESCO. Odpoledne fakultativně možnost návštěvy mayského muzea. Ubytování u řeky Nututun.
12. den - náročnější přejezd do městečka Campeche (UNESCO). V podvečer přejezd do vesničky Pomuch na oslavy Dia de Los Muertos. Zážitek na který nezapomenete. Ubytování v centru Campeche.
13. den - po snídani přejezd do města festivalů Merida. Návštěva domu Francesca de Montejo a dalších koloniálních interiérů. Večer společná večeře a posezení v některém z autentických podniků. Ubytování v historickém centru.
14. den - přejezd do Chichén Itzá – nejslavnější ruiny starobylého mayského města. Návštěva Cenotes Palomitas, možnost koupání v průzračné sladkovodní jeskyni. Odpoledne přejezd do Akumalu na zážitkové glampingové ubytování.
15. den - fakultativně pohodový výlet do rezervace Sian Kaan. Projížďka lodí po kanálech. Pozorování úchvatné fauny a flory. Možnost šnorchlování. Návrat do glampingového ubytování.
16. - 17. den - relax na plážích Isla Mujeres. Jeden z nejkrásnějších ostrovů. Ostrov je plný barů a restaurací. Procházkou dojdete k mayským ruinám, majáku nebo zchátralému domu nechvalně proslulého piráta a obchodníka s otroky Fermína Mundacy. Fakultativně možnost plavání s delfíny nebo návštěva želví farmy.
18. den - odlet z Cancúnu do ČR. Možnost prodloužení o 3 dny ve 4* hotelu na pláži na dotaz v CK.

Cena zájezdu zahrnuje: letecká doprava Praha - Mexico City, Cancún – Praha, včetně storno pojištění letenky, transfery klimatizovaným minibusem, trajekt na ostrov Isla Mujeres, 14x ubytování v koloniálních hotelech se snídaní 3-4* na atraktivních místech, 2x ubytování v luxusních glampingových stanech v džungli, výlet do kaňonu Sumidero, zkušeného česky hovořícího průvodce po celou dobu zájezdu, průvodcuje Marta Kubíková.

Cena zájezdu nezahrnuje: vstupné na památky a aktivity (cca 150 USD). Fakultativní výlet do rezervace Sian Kaan (160 USD), ostatní stravování, cestovní pojištění.

Velikost skupiny je cca 14 osob.

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Všechny barvy Mexika | dle programu

Mexiko

Místo odjezdu:

Doprava:

Strava: Snídaně


Cestující
Dospělý (0-99)
  • Dospělý

    Věk: 0-99 |

    79590 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>