• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
hotel Elite hotel Elite hotel Elite hotel Elite hotel Elite

ŠVÝCARSKO / WALLISKÉ ALPY – Zermatt, Sass Fee, ledovce

Program:

1. den - v odpoledních hodinách odjezd z Č. Budějovic, přejezd přes Německo do Švýcarska.
2. den - turistika pro každého v oblasti horského střediska Zermatt, vyberete si mezi pohodovou pěší turistikou pod Matterhornem nebo vyjedete ozubnicovou tratí do stanice Gornergat (3.089 m n.m.) nebo s průvodcem dojdete do stanice lanovky Furi a odtud vyjedete do nejvýše položené stanice lanovky v Evropě na vrcholku hory Klein Matterhorn (3.883 m n.m.), kde budete mít panoramatický rozhled na okolní vrcholy a do italské Cervinie. Odpoledne pak zastávka u Schwarz see nebo procházka na vyhlídku na ledovce. Následuje ubytování v horském středisku Täsch.
3. den - vydáme se autobusem proti proudu řeky Rhôny, která vytéká z nejdelšího alpského ledovce Aletsch. Z vesničky Fiesch (1.049 m n.m.) se vyvezeme lanovkou na Fiescheralp (2.212 m n.m.). V případě krásných výhledů možnost výjezdu až k Eggishorn do 2.850 m n. m. Sjedeme zpět a vydáme se přes Bettmersee (2.006 m n. m.) do Bettmeralp (1.950 m n.m.). Pěšky budeme pokračovat na Riederalp (1.925 m n. m.). Zde se nachází nejvýše položené golfové hřiště ve Švýcarsku. Dolů do údolí se svezeme lanovkou do vesničky Mörel (759 m n.m.). Možnost nákupu švýcarských sýrů v místní sýrárně. Návrat na ubytování.
4. den - přejezd do Saas Fee – lanovkou vyjedeme na Felskinn do výšky 3.000 m.n.m., odkud budeme pokračovat podzemní dráhou Metro Alpin, která je nejvýše položeným metrem na světě, do ledovcového areálu Mittelallalin (3.500 m n. m.). Zde z nejvýše položené otáčivé restaurace na světě uvidíme panorama horských velikánů sahajících od Allalinu a Weisshornu až po masiv Jungfrau. Je zde také největší umělá ledovcová jeskyně na světě – Ice Pavillion (5.500 m2). Sjedeme metrem zpět do Felskinnu, kde je možné projít se k chatě Britaniahütte (3.030 m n. m.). Případně pokračovat až k horní stanici lanovky Plattjen (2.570 m n. m.) a dolů sjet lanovkou do Saas Fee. Možnost procházky s krásnými výhledy po křížové cestě do Saas Grund. Návrat na ubytování.
5. den - autobusem vystoupáme do průsmyku Grimselpass (2.160 m), po cestě zastávka a přechod visutého mostu Goms mezi osadami Fürgangen-Mühlebach, poznáme soutěsku Aareschlucht, v podvečer navštívíme město Luzern, kde se projdeme po Kaplovém dřevěném mostě. Odjezd do ČR.
6. den - v ranních hodinách příjezd do Č. Budějovic.
Program je připraven pro všechny věkové kategorie, jak pro chodce i pro pohodáře.

Cena zájezdu zahrnuje: dopravu autobusem, 3x ubytování v hotelu 3* s vlastním příslušenství, 3x snídani, služby průvodce.

Cena zájezdu nezahrnuje: cestovní pojištění a vstupy, pobytovou taxu cca 12 CHF / pobyt, tři večeře za příplatek 2.070,- Kč.

Doporučená částka na lanovky a vstupy cca 150 - 250 CHF.

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Švýcarsko / Walliské Alpy | hotel Elite

Švýcarsko

Místo odjezdu: České Budějovice

Doprava: Autobusem

Strava: Snídaně


Cestující
Dospělý ()
  • Dospělý

    Věk: |

    8990 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>