• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
hotel dle programu hotel dle programu hotel dle programu hotel dle programu hotel dle programu hotel dle programu

PORTUGALSKO / AZORSKÉ OSTROVY – SAO MIGUEL

Program:

1. den - odlet z Prahy na hlavní a největší Azorský ostrov Sao Miguel.
2. den – výlet na západní část ostrova do NP Sete Cidadaes k jezerům Lagoa Azul a Lagoa Verde, které leží v ohromném kráteru sopky. Možnost pěší tůry po hraně kráteru a nebo jen pěkné vyhlídky na jezera na jedné straně a Atlantickým oceánem na druhé. Odpoledne dojedeme přes malebné městečko Mosteiro k „oceánskému koupališti“, kde je možnost koupání v „lagunách“ vytvořených přílivem, kde se mísí mořská a termální
voda. Návrat na ubytování kolem koberců modrých hortenzií.
3. den – výlet k jezeru Furnas, které je proslavené geotermálními jevy. Nachází se zde i speciální otvory v zemi, využívající termální energii k vaření místních specialit (Cozido nas Caldeiras). Návštěva městečka Furnas a termální oblasti Calderas, kde jsou k vidění fumaroly a termální jezírka. Koupání v přírodním termálním jezírku v nádherné botanické zahradě Terra Nostra. Možnost turistiky na vyhlídku Pico do Ferro, odkud je nádherný výhled na jezero a celou oblast kráteru Furnas. Návrat na ubytování.
4. den – odpočinkový den, prohlídka hlavního města celého souostroví Ponta Delgady, kde navštívíme místní kostely z 15. a 16. století a botanické zahrady. Fakultativně možnost návštěvy místní vulkanické jeskyně. Odpoledne možnost koupání na jedné z místních pláží nebo fakultativně možnost cca 4 hod. plavby na pozorování delfínů a velryb. Návrat na ubytování.
5. den – celodenní výlet do přírodní rezervace Lagoa do Fogo (Ohnivé jezero). Pěší turistika v oblasti stejnojmenného jezera, které je  ornitologickou rezervací. Výstup na vyhlídku, odkud budeme moci obdivovat nádheru celé oblasti. Odpoledne pak možnost koupání pod vodopádem i v termálních pramenech v exotických lagunách Caldeira Velha (27-38 °C). Návrat na ubytování.
6. den – turistický výlet s výstupem na nejvyšší horu ostrova Pico da Vara (1.103 m n.m.). Cesta vede přírodní rezervací lemovanou cedrovým porostem i travinami přes plošinu Graminhais. Na vrcholu nás čekají panoramatické výhledy na celý ostrov. Cestou zpět na ubytování zastávky na početných vyhlídkách, které malebné pobřeží nabízí. Je počítáno i s programem pro pohodáře.
7. den – zastávka na jediné čajové plantáži v Evropě Chá Gorreana, kde uvidíme zpracování místního čaje a budeme moci ochutnat a nakoupit místní produkty. Zastávka a procházka u vodních mlýnů a vodopádu Ribeira dos Caldeiros. Odpoledne zastávka na vyhlídce u překrásného kostela nad městem Vila Franca do Compo. Možnost koupání na některé z přírodních písčitých pláží. Návrat na ubytování.
8. den – po snídani transfer na letiště a odlet do Prahy.

Cena zájezdu zahrnuje: letecká doprava Praha - Sao Miguel - Praha (přímý let) včetně všech tax a palivových příplatků, transfer na hotel, přeprava po ostrově, 7x ubytování v hotelu se snídaní, všechny výlety s průvodcem.

Cena zájezdu nezahrnuje: cestovní pojištění, vstupy.

Doporučená částka na vstupy cca 50 EUR.

Zájezd je pro všechny věkové kategorie, pro chodce i pohodáře.

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Azorské ostrovy - Sao Miguel | hotel dle programu

Portugalsko

Místo odjezdu: Praha

Doprava: Letecká

Strava: Snídaně


Cestující
Dospělý (0-99)
  • Dospělý

    Věk: 0-99 |

    39990 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>