• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
hotel dle programu

RÉUNION – PŘÍRODNÍ RÁJ NA ZEMI

Ostrov Réunion je francouzským zámořským departementem ležícím na jižní polokouli v Indickém oceánu přibližně 900 kilometrů od Madagaskaru. S ostrovy Mauricius a Rodrigues je součástí soustroví Maskarény. V čele Réunionu stojí francouzský prezident. V rámci Francie patří do Evropské unie.

Program:

1. den - odlet z Prahy přes Paříž na ostrov Réunion.
2. den - přílet na ostrov. Přejezd do vesničky Hell-Bourg, která se nachází v horském údolí Salzie, což je jedna ze tří kalder vyhaslé sopky Piton des Neiges – nejvyšší hory ostrova 3.069 m n. m.
3. den – vydáme se do horské oblasti Pas de Bellecombe, odkud jsou za pěkného počasí krásné výhledy na sopečný kužel Piton de La Fournaise – 2.632 metrů, který je jedním z nejaktivnějších vulkánů světa. Pěší výlet ke kráterům Dolomieu a Bory. Návštěva unikátního interaktivního muzea geologie Maison du Volcan v Bourg-Mourat.
4. den – vydáme se na divoký jih ostrova. Cestou uvidíme krajinu pokrytou jak lávou, tak také barevnými květinami a plantáže s vůní vanilky, která se zde tradičně pěstuje. Návštěva městečka Saint-Pierre, kde jsou chrámy a tržiště. Projdeme se u vodopádů La Grande Galet. Budeme přejíždět „lávovou silnici“ na svazích vulkánu. Vyhlídkovou jízdou přijedeme až do krásného horského městečka Cilaos, které se nachází ve výšce 1.214 m přímo pod mohutným masivem nejvyšší hory. Ubytování.
5. den – celodenní turistika v okolí Cilaos, které je neuvěřitelně malebné. Je možné volit různé varianty procházek i túr. Návrat na ubytování.

6. den – přejezd přes krásná údolí do městečka Saint Gilles les Bains, kterému se přezdívá „malé Saint Tropez“. Odpočinek a slunění na krásné pláži s četnými korálovými útesy. Možnost návštěvy botanické zahrady nebo mořského akvária. Ubytování.
7.-8. den - možnost slunění na pláži nebo výlet na vyhlídku Le Maido s výhledy do závratných hloubek kráteru Mafate. Procházka po vyhlídkách kaldery Mafate. Návrat na ubytování.
9. den – zastávka v živém městečku St-Paul a ochutnávky na místním vyhlášeném trhu. Průjezd hlavním městem ostrova Saint Denis do oblasti Takamaka, procházka ke kaskádě vodopádů. Odjezd na letiště.
10. den - přílet do Prahy.

Cena zájezdu zahrnuje:

letenka Praha – Saint Denis – Praha (s přestupem), transfer na ubytování, přeprava po ostrově autem nebo mikrobusem, 7x ubytování v hotelu nebo apartmánu v pokojích s vlastním příslušenstvím, 7x snídani, všechny výlety s průvodcem, průvodcuje Ing. Vladimír Rottner, informační materiály.

Cena zájezdu nezahrnuje:

cestovní pojištění, pobytovou taxu, vstupy, spropitné, osobní výdaje. Příplatek za jednolůžkový pokoj 6.000,- Kč.

Zájezd je pro všechny věkové kategorie, pro chodce i pohodáře.

 

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Reunion | hotel dle programu

Francie

Místo odjezdu: Praha

Doprava: Letecká

Strava: Snídaně


Cestující
Dospělý (0-99)
  • Dospělý

    Věk: 0-99 |

    62990 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>