• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
hotel viz. program

KANADA / BRITSKÁ KOLUMBIE A ALBERTA

Program:

1. den - odlet z Prahy do Vancouveru. Po příletu odjezd na ubytování ve městě.
2. den - celodenní prohlídka Vancouveru, zahrnující největší atrakce tohoto velkoměsta včetně návštěvy Stanley Parku, čtvrtě Gastown s parními hodinami a přístavní část. Návrat na ubytování.
3. den - zastávka ve Squamishi a prohlídka majestátního vodopádu Shannon. Fakultativně možnost vyjet lanovkou do výšky cca 1.500 m, odkud jsou krásné výhledy a akční visutá lávka. Odpoledne návštěva PP Alice Lake, kde je překrásná 6 km procházka kolem 4 jezer. Ubytování ve Whistleru, středisku, které hostilo lyžařské disciplíny zimních olympijských her v roce 2010.
4. den - jízda horskou krajinou s nádhernými scenériemi. Zastávka na kávu v Pembertonu, kde je vyhlášená kavárna v bývalé železniční stanici. Pokračování do PP Joffre Lakes. Procházka kolem jezer s výhledy na okolní panoramata horských štítů s ledovci. Přejezd do Kamloops na ubytování.
5. den - odjezd do Revelstoke. Návštěva stejnojmenného horského národního parku, kde absolvujeme procházku kvetoucí horskou přírodou. Odpoledne fakultativně možnost koupání v termálních pramenech. Ubytování.
6. den - zastávka u obřích cedrů a jedlovců a přejezd do NP Glacier a zastávka v průsmyku Rogers, kde budeme moci obdivovat ledovce a železnici, která tam byla vybudovaná v 19. století. Odpoledne příjezd na ubytování do městečka Golden.
7. den - celodenní výlet do NP Yoho. Podíváme se například ke Smaragdovému jezírku, vodopádům Takakkaw a uvidíme peřeje řeky Kicking Horse a stavitelskou raritu, tzv. Spirálové tunely pod Průsmykem kopajícího koně. Návrat na ubytování.
8. den - celodenní průjezd NP Banff a Jasper po silnici 93, která byla vyhášená jako jedna z nejkrásnějších vyhlídkových cest na světě. Zastávíme se u jezera Lake Louise (dle dopravní situace), na vyhlídkách u jezera Bow a dále u vyhlídky na tyrkysovou modř hladiny jezera Peyto. Dále vyhlídka na ledovec Columbia a krátká túra k čelu ledovce. Jízda údolím řeky Athabaska. Příjezd na ubytování do Jasperu.
9. den - celodenní výlet v NP Jasper - oblast jezera Maligne s možností vyhlídkové plavby po jezeře (fakultativně) nebo pěší turistiky v oblasti. Odpoledne procházka u divokého kaňonu řeky Maligne. Návrat na ubytování.
10. den - celodenní výlet v NP Jasper - oblast Cavell Lake, kdy vyjedeme do výšky 1740 m, odkud uděláme krátkou procházku k čelu ledovce Anděl. Odpoledne možnost koupání v termálních pramenech (fakultativně). Návrat na ubytování.
11. den - celodenní přejezd, po cestě zastávky v PP Mt. Robson s vyhlídkami na nejvyšší horu kanadských Rockies a možnost koupání v některém z jezer. Odpoledne příjezd na ubytování do města Kamloops, možnost nákupů.
12. den - přejezd do Vancouveru, průjezd městem a transfer do přístavu, přejezd trajektem na Vancouver Island a cesta do města Victorie. Volný program, nocleh.
13. den - ráno fakultativně plavba za velrybami a dravými kosatkami. Odpoledne následuje prohlídka metropole Britské Kolumbie Victorie, přístavu a návštěvy majáku Fisgard Light z roku 1860. Návrat na ubytování.
14. den - ráno přejezd trajektem na pevninu a transfer na letiště. Odlet do ČR.
15. den - přílet do ČR.

Cena zájezdu zahrnuje: leteckou přepravu a letištní poplatky, 13x ubytování ve 4 lůžkových pokojích, dopravu vozy, 2x trajekt na trase, vstupy do NP a PP, průvodce po celou dobu cesty - průvodcuje Ing. Vladimír Rottner. 

Cena zájezdu nezahrnuje: fakultativní vstupy a výlety, stravování a spropitné, vstupní autorizace ETA do Kanady, cestovní pojištění, doplatek za dvoulůžkový pokoj: 9.000,- Kč / osoba. 

ZÁJEZD JE KONCIPOVANÝ PRO VŠECHNY VĚKOVÉ KATEGORIE. PRO TY, CO CHTĚJÍ AKTIVNĚ POZNÁVAT KANADU I PRO TY, CO SI JI CHTĚJÍ UŽÍT NA POHODU.

Velikost skupiny cca 12 osob.

 

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Kanada - Britská Kolumbie a Alberta | hotel viz. program

Kanada

Místo odjezdu: Praha

Doprava: Letecká

Strava: Bez stravy


Cestující
Dospělý (0-99)
  • Dospělý

    Věk: 0-99 |

    79900 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>