• Pobočka Česká 44
  • 370 01 České Budějovice
  • Pobočka V.Volfa 19
  • 370 05 České Budějovice
  • +420 602 370 665
  • ckmaj@ckmaj.cz
hotel

FRANCIE / KRÁSY PROVENCE A FRANCOUZSKÉ RIVIÉRY

Program: 1. den - odjezd z Č. Krumlova, Č. Budějovic, Písku a Plzně v odpoledních hodinách, noční přejezd Německem.
2. den - ráno zastávka u římského akvaduktu Pont du Gard, který patří mezi největší a nejzachovalejší na světě. Prohlídka historického centra Avignonu (most a papežský palác), průjezd vápencovým pohořím les Alpilles a prohlídka středověkého trubadúrského střediska Les-Baux-de Provence. Nocleh.
3. den - dopoledne prohlídka Arles (římská aréna, kostel Saint Trophime, aj.), průjezd rezervací Camargue (plameňáci a polodivocí koně), prohlídka cikánského poutního městečka St. Marie de la Mer. Možnost koupání v moři nebo návštěva Aigues Mortes, středověký přístav obepnutý mohutnými hradbami, odkud vyplouval Ludvík IX. Svatý na křížové výpravy. Nocleh.
4. den – dopoledne navštívíme filmaři oblíbenou skalní vesnici Gordes – kamenné městečko s podzemními prostorami paláce Saint Firmin. Dále uvidíme cisterciácké opatství Abbaye de Sénanque – dosud funkční mužský klášter zabývající se pěstováním levandule a výrobou medových produktů. Poté navštívíme vesnické seskupení typických kamenných praosídlení luberonských zemědělců Village des bories. Nocleh.
5. den – výlet do Mines de Bruoux – návštěva starých okrových lomů s podzemními prostorami až 12 m vysokých barevných chodeb, připomínající ponořené katedrály, rarita regionu Gargas. Dále Apt, což je živé městečko s tržním duchem staré římské obchodní křižovatky a pulsující současnosti. Kontrastem k němu bude výjezd do kopců nad Aptem a návštěva malebného kamenného ospalého Saignonu, s vůní bylin a barvami Provence. V kopcích se zastavíme i na komentovanou prohlídku rodinné levandulové destilerie Les Agnels. Přejezd na ubytování.
6. den - dopoledne návštěva francouzských Benátek - Port Grimaud a prohlídka známého letoviska St. Tropez. Odpoledne volno a koupání v moři. Nocleh.
7. den - zastávka v historickém městečku Antibes, kde kromě středověkého hradu navštívíme muzeum Pabla Picassa. Poté návštívíme  středomořskou vesnici Eze a známou parfumerii. Noční přejezd do ČR.
8. den - dopoledne příjezd do Č. Budějovic a Č. Krumlova.

Cena zájezdu zahrnuje:
dopravu autobusem, 5x ubytování ve 2 lůžkovém nebo 3 lůžkovém pokoji v hotelu s vlastním příslušenstvím, služby průvodce.

Cena zájezdu nezahrnuje:
vstupné, cestovní pojištění, stravování (5x snídaně za příplatek 800,- Kč), pobytová taxa cca 6 EUR / pobyt.

Doporučená částka na vstupy: cca 60 EUR.

Tento zájezd zatím nikdo nehodnotil!

Krásy Provence a Francouzské riviéry | hotel

Francie

Místo odjezdu:

Doprava:

Strava: Bez stravy


Cestující
Dospělý (0-99)
  • Dospělý

    Věk: 0-99 |

    9290 Kč / os

Cena 1100 Kč


Zvolit jiný termín >>